Tidligere eventyrbørn

Gamle eventyrbørn til Eventyrteatrets 25 års jubilæumsfest, oktober 2016 i Cirkusbygningen
2.000 eventyrbørn siden 1991

Gennem snart 30 år er 2.000 børn og unge blevet undervist på Eventyrteatrets Dramaskole i sang, dans og drama. Mange har medvirket i teatrets forestillinger og shows, og nogle har senere fået en karriere som professionel scenekunstner (se alfabtisk liste nederst). Uanset hvilken vej, de har valgt, eventyrbørnene blevet livskunstnere og har fået værdifulde kompetencer med sig fra Eventyrteatret. Siden 2014 har teatret hvert år uddelt Eventyrprisen til et tidligere eventyrbarn, der i sin karriere som scenekunstner også har efterlevet teatrets motto: "Det kræver talent at have talent!" (se prismodtagerne på de næste billeder) 

Cecilie Stenspil - første modtager af Eventyrprisen 2014 - sammen med børn og unge fra Eventyrteatret
Cecilie Stenspil

I 2014 var Cecilie Stenspil (f. 1979) den første modtager af Eventyrprisen. Cecilie var også blandt de første børn på Eventyrteatret og medvikede i en lang række forestillinger. Efter uddannelsen på Skuespillerskolen ved Odense Teater har Cecilie medvirket i skuespil, musicals og teaterkoncerter på de store danske teaterscener og spillet fru Helene Auerland i samtlige sæsoner af TV 2's dramaserie "Badehotellet".

Se artikel med Cecilie og hendes bror, Simon Stenspil
Se interview med Cecilie og Marie Dalsgaard
Se video hvor Cecilie takker for Eventyrprisen  

Silas Holst, tidligere elev på Eventyrteatret og modtager af Eventyrprisen 2015
Silas Holst

Silas Holst (f. 1983) var også blandt de første børn på Eventyrteatret, som for unge Silas var et fristed fra hverdagens mobning i skolen - et emne som Silas i dag holder foredrag om for skolebørn over hele landet. I dag er Silas den danske musicalscenes ukronede konge, og han er også den eneste, som tre gange har vundet den populære tv-konkurrence "Vild med dans", senest i efteråret 2019 med nydanseren  Jakob Fauerby. I 2015 blev Silas den anden modtager af Eventyrprisen.

Se video hvor Silas Holst fortæller om Eventyrteatret

Amalie Dollerup, tidligere skuespiller på Eventyrteatret og modtager af Eventyrprisen 2016
Amalie Dollerup

Som 6-årig var Amalie Dollerup (f. 1986) den yngste medvirkende i Eventyrteatrets forestilling "Jorden rundt" i Teltet på Dyrehavsbakken i 1993. Som barn medvirkede Amalie desuden i musicals på Amager Scenen og Det Ny Teater samt i tv-serierne "Strisser på Samsø" og "Kun en pige", hvor hun spillede Lise Nørgaard som barn. Efter uddannelsen ved Skuespillerskolen i Aarhus var Amalie tilknyttet Aalborg Teater, og hun har også medvirket i Cirkusrevyen. De senere år har Amalie spillet overklassepigen Amanda i TV 2's "Badehotellet", og i 2016 blev hun den tredje modtager af Eventyrprisen. 

Se artikel om Amalie Dollerup

Mikkel Reenberg, tidligere skuespiller på Eventyrteatret og modtager af Eventyrprisen 2017
Mikkel Reenberg

Mikkel Reenberg (f. 1981) kom til Eventyrteatret som teenager i 1994 efter nogle år som balletbarn ved Det Kongelige Teater. I Eventyrteatret spillede Mikel bl.a. soldaten i "Fyrtøjet".  Efter sin uddannelse ved Skuespillerskolen i Aarhus modtog han i 2010 Reumerts talentpris.
Ved Eventyrteatrets 25 års jubilæumsfest i Cirkusbygningen i 2016 var han primus motor for de gamle eventyrbørns jubilæumsshow som den gennemgående figur - en forrygende parodi på teaterleder Susanne Vognstrup. I 2017 blev Mikkel den fjerde modtager af Eventyrprisen.

Se hilsen fra Mikkel Reenberg i 2004

Alex Høgh Andersen, tidligere skuespiller på Eventyrteatret og modtager af Eventyrprisen 2018 - tv. teaterleder Susanne Vognstrup th. bestyrelsesformand Rudi Nielsen
Alex Høgh Andersen

Alex Høgh Andersen (f.1994) var i 2018 den yngste modtager af Eventyrprisen. Efter adskillige hovedroller i Eventyrteatrets musicals, bl.a. som Ridder Arthur i "Sværdet i sten" og Dionysos i "Herkules", blev Alex i 2016 castet til hovedrollen som Ivar The Boneless i HBO's internationale tv-serie "Vikings". Rollen i den succesfulde serie har gjort Alex til en internationalt kendt tv-stjerne, og ca. 2 milllioner fans fra alle verdensdele følger den unge skuespiller på Instagram.

Se Susanne Vognstrups video-interview med Alex

Marie Dalsgaard, tidligere skuespiller på Eventyrteatret og modtager af Eventyrprisen 2019 - fra venstre: teaterleder Susanne Vognstrup, skuespiller Marie Dalsgaard og bestyrelsesformand Rudi Nielsen
Marie Dalsgaard

I 2019 blev Marie Dalsgaard (f. 1978) den sjette modtager af Eventyrprisen. I 2001 sluttede Marie sine 6 forrygende år på Eventyrteatret med titelrollen i 10 års jubilæumsforestillingen "Snedronningen" i Cirkusbygningen. Efter uddannelsen ved skuespillerskolen i Aarhus var Marie 8 år på Det Kgl. Teater, heraf 3 år som del af Det Røde Rum, hvor en gruppe yngre skuespillere fik mulighed for at "genopfinde" teatret. I 2019 besluttede Marie at stoppe på Det Kgl. Teater, og i sin nye freelance-karriere har hun senest medvirket i spillefilmene "Dronningen", "Gooseboy" og "Undtagelsen". 

Se Susanne Vognstrups video-interview med Marie
Se interview med Marie og Cecilie Stenspil 

De første elever på Eventyrteatret til teatrets 25 års jubilæumsfest i Cirkusbygningen, oktober 2016
Eventyrbørn som i dag er scenekunstnere

Alex Høgh Andersen, Allan Hyde, Amalie Dollerup, Anne Plauborg, Anton Gansted, Christian Bergman, Cecilie Stenspil,  Clara Rugaard, Daniel Vognstrup, Emil Hartmann, Fanny Bornedal, Frederik Brorsson, Frederik Scharff, Henrik Lund, Jeff Schjerlund, Joachim Fjelstrup, Josefine Moody, Josephine Ellefsen, Josefine Tvermoes, Julie Christiansen, Kasper Stensbirk, Katrine Fenger, Kevin Leo, Kitt Maiken Mortensen, Louise Bottelet, Magnus Haugaard, Marie Dalsgaard, Marie Tourell Søderberg, Martine Levinsen, Mathilde Lundberg, Mette Alvang, Michael Slebsager, Mikkel Hansen, Mikkel Hilgart, Mikkel Reenberg, Nadin Reiness, Nanna Rossen, Niels Dampe, Niels Skovgaard Andersen, Oliver Lundqvist, Regina Sloth, Rikke Lylloff, Rikke Westi, Sandra Elsfort, Sara Poulsen, Siff Andersson, Silas Holst, Simon Bennebjerg, Simon Stenspil, Stefan Hjort, Tara Toya, Vika Dahlberg.

Elever på Eventyrteatret 2016 til teatrets 25 års jubilæumsfest i Cirkusbygningen, oktober 2016
Eventyrbørn under udd. til scenekunstner

Alberte Kyst (*DDSKS Fredericia, musical), Josefine Feit (Arts Educational Schools i London), Jonathan Stahlschmidt (DDSKS København, skuespil), Julian Kellermann (DDSKS Fredericia, musical), Kristoffer Eriknauer (DDSKS Aarhus, skuespil), Linea Olsen (DDSKS Fredericia, musical), Lukas Toya (DDSKS Odense, skuespil), Magnus Bruno Jakobsen (DDSKS Fredericia, musical), Maria Vinther (DDSKS Fredericia, musical), Mathias Hartmann (DDSKS Fredericia, musical), Niklas Kongerslev (Performing Arts School i Gøteborg), Sebastian Alstrup (DDSKS København, skuespil), Sofie Løland (Performing Arts School i Gøteborg).
*DDSKS = Den Danske Scenekunstskole

De medvirkende i Eventyrteatrets musical "Sværdet i stenen", Glassalen i Tivoli 2010
Eventyrlige kompetencer i bagagen

Uanset hvilken vej "eventyrbørn" senere vælger i livet, får de gavn af de erfaringer og kompetencer, de har fået på teatret: Flid, forberedelse, selvtillid, "sceneerfaring", disciplin og evnen til at improvisere er nogle af de egenskaber, de gamle eventyrbørn nævner. Men også tolerance og evnen til at skabe relationer og "perfome" bliver nævnt som klassiske "eventyr-kompetencer". For næsten alle er det dog de mange venskaber, der opstår på teatret, som betyder mest.
Se statements fra nogle af de allerførste eventyrbørn om, hvordan årene på Eventyrteatret har påvirket dem som voksne, både arbejdsmæssigt og privat:     

Køb eller lej Eventyrteatrets forestillinger

På Contentbase kan du leje digitale versioner af Eventyrteatrets forestillinger for 49 kr. eller købe dem for 99 - 149 kr.