Rekordmange eventyrbørn optaget på scenekunstuddannelser i 2021

Eventyrteatrets kontor og øvelokaler, Østmarken 4, 2860 Søborg
Fødekanal for scenekunstuddannelser

Næsten alle børn og unge, der har været på Eventyrteteatret, kan bruge deres erfaringer og kompetencer fra teatertiden, uanset hvilken vej de vælger.

Langt de fleste får helt almindelige jobs, men for stadig flere af de unge talenter bliver Eventyrteatret springbræt til en karriere som scenekunstner. I foråret 2021 er rekordmange gamle eventyrbørn blevet optaget på scenekunstskoler i Danmark eller udlandet.

Her er de syv unge talenter, som efter sommerferien begynder en treårig bacheloruddannelse i performance/skuespil.

Minna Flyvholm som valkyrien Helga i Eventyrteatrets musical "Valhal" 2012 - foto: Ole Mortensen
Minna Flyvholm Tode

24-årige Minna Flyvholm Tode er i foråret 2021 blevet optaget på Den Danske Scenekunstskole i Aarhus.

Minna var på Eventyrteatret i otte år fra 2006 til 2014 og nåede at medvirke i 10 forestillinger, heriblandt "Valhal" i 2012, hvor hun spillede valkyrien Helga.  

Mia Lindgreen th. som frk. Kugle i Eventyrteatrets musical "Julekortet" 2018 - foto: Ole Mortensen
Mia Lindgreen

Den kun 19-årige Mia Lindgreen er også blevet optaget på Den Danske Scenekunstkole i Aarhus.

Mia var på Eventyrteatret fra 2016 til 2019, og i de tre år medvirkede hun i to juleshows samt tre forestillinger i Tivolis Glassal, heriblandt julemusicalen "Julekortet" i 2018, hvor hun spillede rollen som postsorteringspigen, frk. Kugle, på det dysfunktionelle nisseposthus. 

Philip Visholm tv. som underpostminister i Eventyrteatrets musical "Julekortet" 2018 - foto: Ole Mortensen
Philip Visholm

22-årige Philip Visholm er blevet optaget på Den Danske Scenekunstskoles Musicalakademi i Fredericia.

Philip var syv år på Eventyrteatret, fra 2012 til 2019, hvor han medvirkede i juleshows samt fire forestillinger, heriblandt "Julekortet" i 2018, hvor han spillede den komiske rolle som den kronisk utilfredse underpostmester, Gløgg Promillesen (foto tv.).

Philip var også idemand til Eventyrteatrets blog "Bag om Eventyrteatret", som begyndte i sommeren 2019.

Besøg bloggen Bag om Eventyrteatret

Daniel Vendelborg, midterst,  som krokodilleguden Sobek i Eventyrteatrets musical "Nilens Stjerne" 2016 - foto: Ole Mortensen
Daniel Vendelborg

25-årige Daniel Vendelborg er blevet optaget på Performing Arts School i Gøteborg i Sverige.

Daniel var tre år på Eventyrteatret, fra 2014 til 2016, hvor han nåede at medvirke i to juleshows samt shows i Randers Festuge og Langelandsfestivalen og fire store musicals, senest 25 års jubilæumsforestillingen "Nilens Stjerne" i 2016, hvor han spillede krokodilleguden Sobek.

De seneste tre år har Daniel været studentermedhjælper i Eventyrteatrets kontor og desuden skrevet manuskript til to af årets juleshows.

Frederik Espenhain, midterst, som skarabæguden Khepri i Eventyrteatrets musical "Nilens Stjerne" 2016 - foto: Ole Mortensen
Frederik Espenhain

25-årige Frederik Espenhain er også blevet optaget på Performing Arts School i Gøteborg i Sverige, hvor flere andre eventyrbørn også har uddannet sig. 

Frederik var tre år på Eventyrteatret fra 2014 til 2016, hvor han nåede at medvirke i adskillige shows og fem af seks mulige forestillinger i Tivolis Glassal.

Også Frederik medvirkede i jubilæumsforestillingen "Nilens Stjerne", hvor han spillede skarabæguden Khepri, der passede ekstra godt på sine nuttede og nyttige skarabæbørn.  

Kevan Soliman som Ernzt i Eventyrteatrets musical "Den magiske maske" 2018 - foto: Ole Mortensen
Kevan Soliman

23-årige Kevan Soliman er blevet optaget på Institute of the Arts i Barcelona i Spanien, hvor der elever fra hele Europa og USA. Kevan var syv år på Eventyrteatret fra 2012 til 2019.

Her medvikede han blandt andet i syv af teatrets eventyrmusicals, heriblandt "Den magiske maske" i 2018, hvor han spillede hoffets flot dansende "paryk", Ernzt.   

Nikoline Ryde som soljomfru i Eventyrteatrets musical "Eldorado" 2013 - foto: Ole Mortensen
Nikoline Ryde

23-årige Nikoline Ryde er blevet optaget på Dimitri Teaterskolen (Accademia Dimitri) i den italiensktalende del af Schweiz. Nikolines mand er fra dette område og kan hjælpe hende med hurtigt at lære sproget.

Skolen er opkaldt efter en kendt klovn, og udover de klassiske skuespilfag undervises også i pantomime og akrobatik.

Nikoline var fire år på Eventyrteatret fra 2013 til 2017, hvor hun medvirkede i alle store eventyrmusicals, første gang i "Eldorado", hvor hun var soljomfru. 

Nogle af de første børn på Eventyrteatret ved teatrets 25 års jubilæum i Cirkusbygningen oktober 2016 - foto: Bent Tilsted
Mere om tidligere eventyrbørn

Se mere om de mange tidligere eventyrbørn, som i dag har en karriere som scenekunstner - eller er ved at uddanne sig til det. Du kan også se interviews med nogle af de seks tidligere eventyrbørn, der har modtaget Eventyrprisen.

Se også historien "Eventyrlige kompetencer i bagagen"  - Her møder du seks af de allerførste eventyrbørn, som var på teatret i 1990'erne. Alle har valgt en anden vej i livet og fortæller, hvad tiden på Eventyrteatret har betydet for dem, både arbejdsmæssigt og privat.

Fotos: Ole Mortensen og Bent Tilsted