Godt nytår - og højdepunkter fra 2015

Tirsdag, 05-01-16
Året 2015 i Eventyrteatret

Eventyrteatret ønsker alle et godt og lykkebringende nytår. I det nye år vil vi sætte alle sejl til for at lave en mindeværdig 25 års jubilæumsforestilling, der understreger, hvorfor Eventyrteatret gennem et kvart århundrede har udviklet sig til at blive en unik og uundværlig del af dansk musikteater.

Herunder kan du se, eller gense, nogle af de begivenheder, som var med til at gøre 2015 til et succesfuldt år for Eventyrteatret:

Danmarksturné i vinterferien

I skolernes vinterferie tog 40 børn og unge på Eventyrteatret på dnamrksturne med den succesfulde familiemusical ”De Vises Sten” fra efteråret 2014, og Eventyrteatret fik mange nye fans i alle landsdele.

Eventyrprisen 2015 til Silas Holst

Ved Den Eventyrlige Sponsorklubs gallafest 4. juni blev danseren, koreografen og skuespilleren, Silas Holst, den anden modtager af Eventyrprisen. Ligesom den første prismodtager, Cecilie Stenspil, har Silas haft en enestående karriere som scenekunstner og begge var blandt de første børn på Eventyrteatret i 1992.

Familiemusicalen Fugl Fønix

Årets store familiemusical var ”Fugl Fønix”, som fik mange stjerner og superlativer fra anmelderne, Før DVD’en udkom, blev der lavet to musikvideoer med sange fra forestillingen og en lille video fra Glassalen. Blandt publikum var også en børnerig familie fra Amalienborg. Som de mange tusinde andre børnefamilier nød de den flotte forestilling med de unge talenter, som også i 2015 blev foreviget af de forrygende fotografer, Ole Mortensen og Thomas Hergaard

”Bedste børneteater” igen

Ved en velbesøgt prisfest på Glyptoteket 25. oktober kårede brugerne af det populære site, Børn i Byen, for andet år i træk Eventyrteatret som ”Bedste børneteater” – den tredje Børn i Byen-pris siden 2013, hvor teatret blev kåret som ”Bedste oplevelse”.

Rekordsalg til julemusical

I november og december blev Eventyrteatrets julemusical ”Stjernedrys og Nissekys” både den mest sælgende juleforestilling nogensinde og en succes hos anmelderne. Under prøverne fik de unge talenter besøg af en af teatrets ældste og mest berømte fans, og på gentagne opfordringer udgav Eventyrteatret i 2015 en CD med alle sangene fra årets julemusical. Sideløbende med julemusicalen i Glassalen optrådte 50 eventyrbørn ca. 40 gange i hele hovedstadsområdet med hele 3 forskellige juleshows - endnu en julerekord.  

Flere eventyrlige sponsorer

I 2015 fik Eventyrteatret økonomisk støtte fra endnu flere virksomheder. Den positive udvikling skyldes især fodboldlegenden og erhvervsmanden, Harald Nielsen, som fra efteråret 2013 frem til sin død i august 2015 ydede en formidabel frivillig indsats for Eventyrteatret. Se teaterleder Susanne Vognstrups mindeord for Harald Nielsen

Eventyrbørn

I marts blev to tidligere eventyrbørn optaget på statens skuespiluddannelser. En anden blev udvalgt, blandt flere hundrede kandidater, til musicalen ”Hairspray”, som får premiere i Tivolis Koncertsal marts 2016.  Desuden medvirkede adskillige nuværende og tidligere eventyrbørn i et væld af teaterforestillinger, film og tv-programmer.

Tak til de mange tusinde børnefamilier, der så vores shows og forestillinger i 2015 og anbefalede dem til famile og venner. Tak til de mange frivillige, der gav en hjælpende hånd i løbet af året. Og tak til de virksomheder og fonde, som på hver deres måde har støttet Eventyrteatret i 2015.  

Share/Save

Køb eller lej Eventyrteatrets forestillinger

På Contentbase kan du leje digitale versioner af Eventyrteatrets forestillinger for 49 kr. eller købe dem for 99 - 149 kr.