Eventyrprisen til Marie Dalsgaard

Fredag, 10-05-19
Marie Dalsgaard modtager Eventyrprisen 2019

Ved gallafesten for Eventyrteatrets sponsorer 10. maj overrakte teaterleder Susanne Vognstrup Eventyrprisen 2019 til den 38-årige skuespiller Marie Dalsgaard.

Se video-interview med Marie Dalsgaard

Marie Dalsgaards karriere

Marie Dalsgaard blev optaget på Eventyrteatret som 14-årig i 1995, og de følgende seks år havde hun flere roller i teatrets familiemusicals på Amager Scenen, Det Ny Teater og i Cirkusbygningen, hvor Marie i 2001 sluttede sin karriere på Eventyrteatret med titelrollen i teatrets 10 års jubilæumsforestilling "Snedronningen". Efter sin uddannelse på skuespillerskolen i Aarhus har Marie været ansat otte år på Det Kongelige Teater. Her var hun fra 2013 til 2016 en del af Det Røde Rum, hvor et sammentømret team af yngre kongelige skuespillere fik mulighed for at ”genopfinde” teatret. Med deres enstående og grænseoverskidende ensemblespil tog de publikum og anmeldere med storm, bl.a. i den legendariske forestilling ”Metamorfoser” i 2016, instrueret af Elisa Kragerup.

For nyligt har Marie besluttet at stoppe på Det Kongelige Teater for at prøve tilværelsen som freelance-skuespiller. I år medvirker hun i den aktuelle spillefilm ”Dronningen” samt i Jesper W Nielsens ”Undtagelsen” (premiere august 2019) og Wikke og Rasmussens ”Gooseboy” (premiere oktober 2019). Desuden medvirker Marie i efteråret i Stephen Sondheims musical ”Company” på Bastionen i Nyborg.

Ved prisoverrækkelsen sagde teaterleder Susanne Vognstrup blandt andet: "Efter din beslutning om at forlade Det Kgl. Teater glæder vi os til at følge dig på nye eventyr i skuespillets forunderlige verden. Og uanset hvilke eventyr du bliver en del af, ved jeg én ting: Det bliver aldrig kedeligt! For du følger sjældent den traditionelle og forudsigelige vej. Held og lykke med din fortsatte karriere, og tak fordi du med dit store talent - og evnen til at forvalte det - er en fornem ambassadør for Eventyrteatrets motto: ”Det kræver talent at have talent”

Om Eventyrprisen

Siden 2014 er prisen hvert forår blevet uddelt til et tidligere elev og skuespiller på Eventyrteatret, der har gjort sig særligt bemærket som professionel scenekunstner og samtidig efterlevet teatrets motto: ”Det kræver talent at have talent”. De tidligere modtagere er Cecilie Stenspil (2014), Silas Holst (2015), Amalie Dollerup (2016) og Mikkel Reenberg (2017) og Alex Høgh Andersen (2018). 

Ud over æren og et diplom består Eventyrprisen af en teaterrejse til London, et Arne Jacobsen-ur fra Rosendahl, champagne fra Laudrup Vin & Gastronomi samt sminkeartikler fra Gosh. 

Fotos: Hasse Ferrold og Mikkel Hauge Kofoed

Share/Save