Eventyrprisen 2016 til Amalie Dollerup

Lørdag, 28-05-16
Eventyrprisen 2016 til skuespilleren Amalie Dollerup

Fredag 27. maj modtog skuespilleren Amalie Dollerup Eventyrprisen ved den årlige gallafest for Eventyrteatrets sponsorer. Ved prisoverrækkelsen fremhævede Eventyrteatrets leder, Susanne Vognstrup, at Amalie Dollerup er blandt de få scenekunstnere, som har formået at blive folkeeje, både som barne- og voksenskuespiller:


I mine øjne er din største præstation, at du har tacklet den overgang fra barneskuespiller til voksen skuespiller, som for de fleste er forbundet med store udfordringer. Der er virkelig mange snubletråde og fælder, og du har undgået dem alle – både på grund af dine menneskelige egenskaber og dit gode ”bagland”.

Som det yngste unge talent nogensinde medvirkede Amalie Dollerup som 6 -7 årig i Eventyrteatrets tre første familiemusicals på Amager Scenen og i Cirkusrevyens telt på Bakken, hvor hun var hele teatrets lille maskot. De følgende år fik hun er enestående karriere som barneskuespiller, bl.a. i de populære tv-serier ”Strisser på Samsø” og ”Kun en pige”, hvor hun spillede Lise Nørgaard som barn. Ved prisuddelingen var der da også en videohilsen fra 98-årige Lise Nørgaard, som er blandt Amalie Dollerups fans. Efter sin skuespilleruddannelse i Aarhus i 2010 var Amalie fire år på Aalborg Teater. De seneste år er hun igen blevet landskendt som overklassepigen Amanda i tv-serien ”Badehotellet”, hvor hun bl.a. spiller sammen med forrige års Eventyrpris-modtager, Cecilie Stenspil. Rollen gav i 2015 Amalie Dollerup en Robert-nominering.

I foråret 2016 har Amalie Dollerup medvirket i det anmelderroste turnéshow ”I love Musicals 2” med Preben Kristensen, Maria Lucia og Søren Lauenbjerg, og i 2017 skal hun spille hovedrollen i musical-klassikeren ”Saturday Night Fever” sammen med blandt andre sidste års Eventyrpris-modtager, Silas Holst.

Om Eventyrprisen

Eventyrprisen blev stiftet i 2014 og uddeles hvert forår til et tidligere barn fra Eventyrteatret, der som voksen har gjort sig særligt bemærket som professionel scenekunstner. Prisen består af en teaterrejse til London (doneret af Trine K Travel Design) et Arne Jacobsen-ur (doneret af Rosendahl Design Group)  og en taske (doneret af Rudi & Harald). Tidligere modtagere af Eventyrprisen er Cecilie Stenspil, 2014 og Silas Holst, 2015.

Foto: Mikkel Hauge Kofoed

Share/Save

Køb eller lej Eventyrteatrets forestillinger

På Contentbase kan du leje digitale versioner af Eventyrteatrets forestillinger for 49 kr. eller købe dem for 99 - 149 kr.