Om Eventyrteatret

Som det eneste teater i Danmark har Eventyrteatret i mere end et kvart århundrede opført to nye danske musicals hvert år på etablerede teaterscener, hvor alle medvirkende er børn og unge med særlig talent for sang, dans og skuespil.

Muscials der samler familien 
Hvert år, i efterårsferien og julemåneden, oplever flere end 35.000 børn og voksne Eventyrteatrets populære familiemusicals i Glassalen i Tivoli. De unikke familieforestillinger samler generationerne om eventyrlige teateroplevlser, og teatrets unge scenetalenter har høstet stjernedrys og superlativer fra anmelderne og modtaget adskillige priser - heriblandt: "Bedste oplevelse 2013" (Børn i Byen), "Byens bedste familieoplevelse 2014" (AOK), "Bedste børneteater 2014, 2015, 2016 og 2017" (Børn i Byen), "Bedste børneforestilling 2015" (CPH Culture) og "Byens bedste for børn 2016" (AOK). I januar 2018 blev "Julehjertet" nomineret i kategorien Bedste børne- eler undgsomsforestilling af CPH Culture.

Dramaskole for fremtidens scene- og livskunstnere 
Eventyrteatret har også en dramaskole. Fra januar til april bliver 300 børn og unge mellem 7 og 20 år undervist af erfarne og engagerede scenekunstnere i de vigtigste discipliner inden for teater og musical. Ved den årlige optagelsesprøve i oktober/november bliver mellem 50 og 100 af de ca. 300 ansøgere optaget på Dramaskolen, og ved en audition i marts udtages de medvirkende til efterårets og julens forestillinger og shows. 

For flere af de unge talenter er Eventyrteatret et naturligt springbrædt til en karriere som professionelle scenekunstnere, og teatrets ambition er, at alle 'eventyrbørn' bliver livskunstnere og kan bruge deres kompetencer fra teatrets forunderlige verden, uanset hvilken vej de vælger.
 
Eventyrprisen
Siden 2014 er Eventyrprisen hvert år blevet uddelt til et tidligere eventyrbarn, som har gjort sig særligt bemærket i kulturlivet. De fire første prismodtagere er Cecilie Stenspil, Silas Holst, Amalie Dollerup og Mikkel Reenberg, som alle var blandt de første børn på Eventyrteatret.

Blandt de mange andre eventyrbørn, der har fået en karriere som professionelle scenekunstnere, er Alex Høgh Andersen, Allan Hyde, Clara Rugaard, Emil Hartmann, Henrik Lund, Joachim Fjelstrup, Julie Christiansen, Kitt Maiken Mortensen, Marie Dalsgaard, Marie Tourell Søderberg, Michael Slebsager, Rikke Lylloff og Simon Stenspil.   

Shows
Ud over de store musicals i Tivoli optræder Eventyrteatret med shows i virksomheder, shoppingcentre, især i julemåneden, samt i forlystelsesparker og på festivaller. Desuden medvirker flere eventyrbørn sideløbende i film, tv og radio og ikke mindst som stemmer i tegnefilm.

Samarbejde
Eventyrteatret enestående idegrundlag og aktiviteter falder uden for teaterlovens og fritidslovens støttemuligheder. Derfor finansieres teatrets aktiviteter primært gennem billetsalg, udgivelser og honorarer. Som et værdifuldt supplement modtager teatret økonomisk støtte fra en bred kreds af fonde, virksomheder og privatpersoner, som på hver deres måde støtter den eventyrlige idé, som nu i 25 år har vist sin esistensberettigelse i dansk teaterliv se alle Eventyrteatrets sponsorer

Se Eventyrteatrets bestyrelse

Støtte til eventyrlige kostumer

Sydbank Fonden og Nordea-Fonden støtter produktionen af kostumer til "Den Magiske Maske"