Om Eventyrteatret

Som det eneste teater i Danmark har Eventyrteatret i snart tre årtier opført mindst to nye danske musicals hvert år på etablerede teaterscener, hvor alle medvirkende er børn og unge med særlig talent for sang, dans og skuespil.

Muscials der samler familien
I efterårsferien og op til jul oplever 30.000 børn og voksne Eventyrteatrets populære familiemusicals i Glassalen i Tivoli. De unikke familieforestillinger samler børn, unge og voksne om eventyrlige teateroplevelser, og teatrets unge scenetalenter får stjernedrys og superlativer fra både publikum og anmeldere.

"Bedste børneteater" 
Eventyrteatret har modtaget adskillige priser:  I hele syv år i træk, fra 2013 til 2019, har Børn i byens brugere kåret de unge talenter til "Bedste børneteater". Desuden har Eventyrteatret vundet priserne "Byens bedste familieoplevelse 2014" og "Byens bedste for børn 2016" af Berlingske AOK. Endelig blev forestillingen "Stjernedrys og Nissekys" i 2016 kåret som "Bedste børne- og ungdomsforestillinge af anmeldersitet CPH Culture. 

Dramaskole for scene- og livskunstnere
Eventyrteatret driver også en eftertragtet dramaskole i Søborg, nord for København. Her undervises 300 børn og unge mellem 7 og 20 år fra januar til april af erfarne scenekunstnere i discipliner inden for teater og musical. Ved den årlige optagelsesprøve sidst i oktober bliver nye elever optaget på Dramaskolen, og ved en audition i marts udtages de medvirkende til efterårets og julens forestillinger og shows - se mere om Eventyrteatrets Dramaskole

For flere af de unge talenter er Eventyrteatret et naturligt springbræt til en karriere som professionelle scenekunstnere, og teatrets ambition er, at alle 'eventyrbørn' bliver livskunstnere og kan bruge deres kompetencer fra teatrets forunderlige verden, uanset hvilken vej de vælger.
 
Eventyrprisen
Siden 2014 er Eventyrprisen hvert år blevet uddelt til et tidligere eventyrbarn, som har gjort sig særligt bemærket i kulturlivet og samtidig efterlevet teatrets motto: Det kræver talent at have talent. De første seks prismodtagere er Cecilie Stenspil, Silas Holst, Amalie Dollerup, Mikkel Reenberg, Alex Høgh Andersen og Marie Dalsgaard, som alle har fået deres første sceneerfaringer på Eventyrteatret. 

Tidligere eventyrbørn
Siden 1991 har i alt 2.000 børn og unge været en del af  Eventyrteatret. Mange har medvirket i teatrets forestillinger og shows, og nogle er i dag professionelle scenekunstnere - se tidligere eventyrbørn som i dag er scenekunstnere eller under uddannelse

Shows
Eventyrteatret optræder også med eventyrshows og juleshows, bl.a. i virksomheder, shoppingcentre og forlystelsesparker, på festivaller og slotte. Desuden medvirker flere eventyrbørn sideløbende i film, tv og radio og ikke mindst som stemmer i tegnefilm - se mere om Eventyrteatrets shows

Samarbejde
Eventyrteatret enestående idegrundlag og aktiviteter falder uden for både  teaterlovens og fritidslovens støttemuligheder. Derfor finansieres teatrets aktiviteter primært af billetsalg, udgivelser og honorarer. Som et værdifuldt supplement modtager teatret økonomisk støtte fra en bred kreds af fonde, virksomheder og privatpersoner. På hver deres måde støtter de den eventyrlige idé, som nu i mere end et kvart århundrede har vist sin esistensberettigelse i det danske teaterliv - se alle Eventyrteatrets sponsorer

Se Eventyrteatrets bestyrelse

Se mere om Eventyrteatrets historie

Køb eller lej Eventyrteatrets forestillinger

På Contentbase kan du leje digitale versioner af Eventyrteatrets forestillinger for 49 kr. eller købe dem for 99 - 149 kr.