Nissegys

Forestillingen er et nyskrevet musikalsk eventyr for børn og voksne skrevet specielt til Eventyrteatret af Lars Oluf Larsen. Den iørefaldende musik er komponeret af Christian Dahlberg og Lars Oluf Larsen. Per Sohl instruerede de 25 børn og unge som spillede med i ”Nissegys”, og de nisselige dansetrin blev koreograferet af Jeanette Binderup-Schultz. De fantasifulde kostumer blev kreeret af Christine Brincker, og Kirsten Brink har lavet den spændende scenografi. Plakaten er tegnet af Per Jørgensen, som er kendt for sine flotte illustrationer til de danske Harry Potter bøger.

Handling: 

Julen nærmer sig i Fuldmåneskoven, som bebos af både nisser og trolde. Men fra gammel tid, så gammel at ingen mere kan huske den, har nisser og trolde været uvenner.
I Tryllehøj er det Kong Goble, der regerer, og i Troldhøj hersker troldkarlen Gumle og hans kone Mutter Svup. Troldene er ikke jordens klogeste skabninger, og det bedste, de ved, er at prutte højt og længe. Nisserne derimod er mere til hygge, risengrød og gran. Situationen bliver ikke bedre af at nogle trolde overfalder nisserne og giver dem halesmæk og stjæler deres huer. Nissernes røde huer er uerstattelige og indeholder al den magi, der skal til for at udsprede juleglæden til os alle, så det er en katastrofe, at de bliver væk. Samtidigt forsvinder på mystisk vis nogle troldebørn, og meget hurtigt er alt kaos, og beskyldningerne flyver gennem luften. At det hele ender lykkeligt er en selvfølge, men rejsen til den lykkelige slutning er lang, og en farlig heks er involveret, og en lille nissepige, der hedder Guldregn, og en troldedreng ved navn Gump finder sammen og redder julefreden, ikke mindst takket være en gammel kærlighed, der som bekendt aldrig ruster.

Downloads

Støtte til eventyrlige kostumer

Sydbank Fonden og Nordea-Fonden støtter produktionen af kostumer til "Den Magiske Maske"