Nattergalen

Familiemusicalen "Nattergalen" blev opført i oktober 2004 i Glassalen i Tivoli. Endnu en gang havde Ulla Jessen bearbejdet et kendt eventyr af H. C. Andersen, og Per Sohl instruerede: 
 
Christian Dahlberg havde skrevet musikken, blandt andet til forestillingens "special guest star", den verdensberømte blokfløjtevirtus, Michala Petri, som på fornemste vis udtrykte Nattergalens skiftende stemninger.

Pressen skrev blandt andet:”Festlig familiemusical over H.C. Andersens eventyr om nattergalen og kejseren af Kinas land. Igen er det umuligt ikke at blive indfanget af energien, spilleglæden og det enorme opbud af indlysende musicaltalent, der befolker scenen.” (JP København)

Handling: 

Vi befinder os indenfor Den Forbudte Bys mure, hvor vi bl.a. møder det snobbede hof, der aldrig har været uden for slottets mure. Det kæmpe dyrerige med syngende køer, dansende frøer og øffende grise og den frække og charmerende abe Muschi; rejsende fra hele verden og en spækhøkerfamilie uden én eneste ren tone i livet; men ikke mindst den fattige køkkenpige Chulin, der viser Kejseren, at det smukke og ægte ikke altid findes i det pompøse og overdådige, men også kan findes i selv de enkleste skabninger. Nattergalen er historien om den mægtige Kejser af Kina, der møder den lille Nattergal og endelig indser, hvad meningen med livet er.

Støtte til eventyrlige kostumer

Sydbank Fonden og Nordea-Fonden støtter produktionen af kostumer til "Den Magiske Maske"