Kejserens Nye Klæder

”Kejserens Nye Klæder” var den første store familiemusical, som blev opført i Glassalen i Tivoli i oktober 2002. Ulla Jessen havde omskrevet H. C. Andersens populære eventyr til en munter musical med familievenlig satire om forfængelighed, pyntesyge og modens magt.

De eventyrlige kostumer blev for første gang skabt af Christine Brincker, som lige siden har været Eventyrteatrets faste kostumier. 

Handling: 

Den selvoptagne kejser Ludvig de Luxe har kun øje for sine klæder. Han interesserer sig hverken for sit hof, sit rige eller sin kone. En dag kommer de to bedragere til byen. Viggo og Werner påstår, at de kan væve klæder med den forunderlige egenskab, at klæderne er usynlige for enhver, der er dum eller uduelig. Kejseren bliver begejstret. Så de to vævere går straks i gang med at væve de fantastiske nye klæder.
I slottets kælder bor også en kejser: Rotten Scrotte, der hersker over både mus og rotter. Scrotte har en tro væbner Arnold Schwartzesmutter, der sammen med ”skrotrotterne” konkurrerer med musene om, hvem der er mest seje i kælderen. Er det mon mus eller rotter?
På grund af Kejserens overforbrug til dyrt modetøj er der mangel på mad i kælderen, men så kommer de små mus, Kevin Klein, Pjevs og hendes veninde Sofie til hjælp. Da Scrotte ser Sofie, bliver han helt vimmer-vild. 
Mens kejseren i sin garderobe drømmer om sit nye tøj, så drømmer alle mus og rotter i kælderen om at blive topmodeller eller popstjerner. De vil så gerne være kendt – for det er jo moderne!
I kejserens by bor også den lille dreng Frederik. Han bliver mobbet af de store børn, fordi han ikke går i mærkevaretøj. Men han får hjælp af den lille mus Kevin, som giver ham det gode råd: Næste gang du møder nogen, der fører sig frem med deres tøj, så skal du bare sige dem sandheden!
Desuden møder vi også sprælske modedamer, dansende bøjler, musepigegruppen Cheesflippers med det store hit ”Air-Q”, hiphop-rotter som jonglerer med musene, gøglere og mange andre festlige og fornøjelige figurer.  

Støtte til eventyrlige kostumer

Sydbank Fonden og Nordea-Fonden støtter produktionen af kostumer til "Den Magiske Maske"