• Plakat fra Eventyrteatrets familiemusical "1001 nats eventyr", 2009, Glassalen i Tivoli

1001 Nats Eventyr

2. - 18. oktober 2009 i Tivolis Glassal

"1001 nats eventyr" blev opført i oktober 2009 i Tivolis Glassal. Eventyret var skrevet af Gunvor Reynberg og Christian Dahlberg og blev blev instrueret af Jeanne Boel (se hele produktionsholdet og alle medvirkende længere nede på siden). 
 
Se video med uddrag fra"1001 nats eventyr" i Glassalen
 
Køb dvd med "1001 nats eventyr" 
 
Køb eller lej digital video
 
Køb cd med "1001 nats eventyr" 
 
 

Handling: 

Den unge Kalif Achmed regerer over Bagdad. Han interesserer sig hverken for sin by eller sit folk og lader sig styre af sin magtbegærlige og trolddomskyndige Storvezir, Jaffa. Allerede som børn blev Achmed og Prinsesse Shaya af Basra lovet til hinanden, men Achmed glæder sig bestemt ikke til det planlagte ægteskab. Storveziren Jaffa foreslår sin Herre, at han skal forklæde sig som fattig tigger og gå rundt i Bagdads gader for at lære sit folk bedre at kende.

I Bagdads gader oplever Achmed et mylder af sælgere, handlende, gøglere og tiggere. Det går hurtigt op for ham, at han som Kalif er meget upopulær blandt Bagdads borgere, og at mange lever i stor fattigdom. En gammel, blind spåkone spår Achmed både sorg og lidelse, og det er byens stenrige købmand ikke sen til at fange. Han viser sin mest værdifulde skat: Et magisk æble, der kan helbrede alle sygdomme. Pludselig dukker tyven Ali op og stjæler det kostbare æble, som han smider i favnen på Achmed, før han forsvinder med en flok vagter i hælene. Vagterne fra paladset arresterer Achmed og smider ham i et bur, hvor byens borgere håner ham, da han forsøger at forklare, at han i virkeligheden er deres Kalif. Storveziren Jaffa dukker op, og Achmed er nu sikker på, at han bliver befriet. Men Jaffa fortæller, at han nu er Bagdads Kalif. Forladt og forrådt sidder Achmed i buret, da han hører raslen af nøgler, og tyven Ali bliver smidt ind til ham. Med list formår de sammen at flygte fra fængslet.

Ude i friheden ser Achmed den smukke Prinsesse Shaya af Basra i et storslået optog på vej mod byen. Achmed er blevet ramt af Amors pil og vil kravle over paladsets mur for at se den smukke prinsesse igen, selvom han ved, at Jaffa vil gøre alt for at fange og henrette ham. Ali sukker og beslutter sig for at følge det forelskede fjols, der ikke kan klare sig uden hans hjælp. I en farefuld færd må Achmed forsøge at tilbagekæmpe sig tronen og vinde Prinsessen af Basras hjerte. Selvom Achmed og Ali undervejs får hjælp af en fornærmet flaskeånd, et flyvende tæppe og en krystalkugle har den magtfulde troldmand Jaffa dog mange tircks i ærmet og er ikke nem at overvinde... 

Fotos: Ole Mortensen, Tilsted & Co

Køb eller lej Eventyrteatrets forestillinger

På Contentbase kan du leje digitale versioner af Eventyrteatrets forestillinger for 49 kr. eller købe dem for 99 - 149 kr.