Ofte stillede spørgsmål i forbindelse med Dramaskolen

Sp: Hvornår er der optagelsesprøve til Dramaskolen?
Sv: Én gang om året - næste gang sidst i oktober 2020 til Dramaskolen 2021. Hold dig orienteret ved at følge Eventyrteatret på Facebook og Instagram eller tilmelde dig Eventyrteatrets Nyhedsbrev Du kan melde dig til fra 1. september her

Sp: Skal jeg bestå optagelsesprøven for at kunne gå på Eventyrteatrets Dramaskole?
Sv: Ja, alle elever, der går på Eventyrteatrets Dramaskole, har bestået en optagelsesprøve.

Sp: Hvor stor sandsynlighed er der for, at jeg bliver optaget?
Sv: Vi har hvert år op til 300 ansøgere og optager typisk 50-100 nye elever.

Sp: Hvornår får jeg svar på, om jeg har bestået optagelsesprøven?
Sv: Senest 14 dage efter optagelsesprøven får du svar via e-mail.

Sp: Hvor gammel skal man være for at søge ind på Dramaskolen?
Sv: Dramaskolen optager børn og unge mellem 7 og 19 år.

Sp: Hvad koster det at gå på Dramaskolen?
Sv: I 2020 var prisen 3.950 kr. for 12 ugers undervisning, og den justeres løbende.

Sp: Hvordan forløber optagelsesprøven?
Sv: Efter din tilmelding får du en e-mail med mødetidspunkt. Du modtager også en monolog (replikker) og en sangtekst, som du skal øve dig grundigt på. Når du møder til optagelsesprøven, kommer du med i en gruppe med ca. 10 andre. Når det er din tur, skal du kort præsentere dig selv med navn og begrundelse for, at du søger ind på dramaskolen. Derefter skal du fremføre det, du er blevet bedt om at øve dig på. Hvis du går i stå undervejs, vil du få hjælp til at komme i gang igen.
Læs gode råd til optagelsesprøven

Sp: Hvor længe er der undervisning på Dramaskolen?
Sv: Dramaskolen er et 12 ugers forløb fra januar til april, kun afbrudt af vinter- og påskeferie. Der er undervisning én gang om ugen i ca. tre timer pr. gang. I 2020 begynder undervisningen i uge 2. Der er vinterferie i uge 7 og påskeferie i uge 15. desuden er der ustagelsesprøve til efterårets forestillinger i uge 14. Sidste undervisning er derfor i uge 16, undtagen mandagsholdene, som slutter i uge 17. 

Sp: Hvad bliver jeg undervist i?
Sv: Du bliver undervist i alle relevante discipliner inden for musical og skuespil: drama, dans, sang, retorik, scenografi, stunt, mikrofonteknik, kostumer og sminke.

Sp: Hvem underviser på Dramaskolen?
Sv: Underviserne på Dramaskolen er professionelle og udøvende scenekunstnere, skuespillere, dansere, koreografer og sangcoaches. Se Dramaskolens lærere i 2020

Sp: Hvad er forskellen på "optagelsesprøve" og "udtagelsesprøve"?
Sv: Optagelsesprøven er den prøve, du skal bestå for at blive optaget på Eventyrteatrets Dramaskole (foregår i efteråret). Udtagelsesprøven er den prøve, som elever på Eventyrteatrets Dramaskole kan vælge at gå til for at blive udtaget til at medvirke i Eventyrteatrets forestillinger, parade og shows (foregår i foråret).

Sp: Hvis jeg bliver optaget på Dramaskolen, kan/skal jeg så medvirke i Eventyrteatrets forestillinger?
Sv: Alle på Dramaskolen har mulighed for at gå til den årlige udtagelsesprøve i foråret. Omkring 100 ud af Dramaskolens 300 elever udtages til at medvirke i årets forestillinger, paraden og shows. Det er frivilligt, om du vil gå til udtagelsesprøven. Du er altså ikke garanteret en rolle, fordi du går til udtagelsesprøve, da der som nævnt kun er 100 roller til de i alt 300 elever.

Sp: Hvis jeg ikke bliver udtaget til at deltage i Eventyrteatrets forestillinger - hvad sker der så?
Sv: Så slutter din dramaskole-sæson i april, og næste sæson begynder i januar året efter. Sidst på foråret bliver du inviteret til at deltage i en skovtur sammen med de andre eventyrbørn. Desuden får du tilbud om at deltage i forskellige workshops og at være med i Eventyrteatrets casting-kartotek. Du har selvfølgelig også mulighed for at gå til udtagelsesprøve det efterfølgende forår.

Sp: Er jeg automatisk sikret en plads på næste års dramaskole?
Sv: Du er garanteret en plads på næste års dramaskole uden at skulle til optagelsesprøve igen, hvis du betaler dit medlemskontingent inden 1. maj. Betaler du ikke dit kontingent, skal du igen til optagelsesprøve sidst i oktober/først i november med tilmelding fra 1. september.

Se også video med elever og lærere fra Dramaskolen (lavet ifm. optagelsesprøven sidste år)

EVENTYRTEATRETS DRAMASKOLE
- det kræver talent at have talent

 

Køb eller lej Eventyrteatrets forestillinger

På Contentbase kan du leje digitale versioner af Eventyrteatrets forestillinger for 49 kr. eller købe dem for 99 - 149 kr.